Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Pripildykite bulves vištienos mišiniu, ir turėsite puikų skanėstą: geri pietūs!

Jums reikės:

  • 8 didelių bulvių su odele
  • 1 gabalėlio vištienos krūtinėlės
  • 100 g kumpio /arba bet kokių šaldytuve likusių mėsos produktų, pvz. šoninės
  • 1 nedidelės skardinės grybų arba šviežių grybų
  • 1 poro arba svogūno
  • Česnako skiltelės
  • Sojų padažo
  • Druskos
  • Viso rūkyto sūrio
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Prieskonių mišinio pagal skonį
  • Aliejaus

Šaltam grietinėlės padažui:

  • Grybų (neprivaloma)
  • 1 indelio grietinėlės
  • Česnakų
  • Druskos
  • Petražolių

Gaminimo eiga:

Bulves su dantų šepetėliu arba švaria indų kempinėle kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Virkite vandenyje su odele, kol šiek tiek suminkštės.

Porus supjaustykite mažesniais gabalėliais, vištienos krūtinėlę ir kumpį – nedideliais kubeliais, grybus taip pat supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Vištienos krūtinėlę apkepkite aliejuje, pagardinkite prieskoniais, sojų padažu, maltais juodaisiais pipirais, įberkite savo mėgstamų prieskonių mišinio arba, jei reikia, pagardinkite druska.

Kepkite, kol krūtinėlė suminkštės.

Sudėkite  ant keptos krūtinėlės porus, kumpį (ar šoninę), grybus ir išspaustą česnaką.
Viską susmulkinkite.

Patikrinkite bulves, ar tinkamai išvirė, nupilkite vandenį ir palikite atvėsti. Geriausia atvėsinti po šaltu tekančiu vandeniu.

Perpjaukite bulves per pusę ir išskobkite jų vidų, bulvių likučius pasilikite.

Paimkite mėsos mišinį ir pripildykite juo bulves bei sudėkite į kepimo skardą.

Į įdarytas bulves sudėkite likusias išskobtas bulves, pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį. Jos iškeps kartu. Visas bulves apšlakstykite trupučiu aliejaus ir įdėkite kepimo skardą į orkaitę.

Kol bulvės keps, sutarkuokite sūrį.

Prieš kepimo pabaigą apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite dar šiek tiek apkepti.

Padažas:

Išplakite grietinėlę, kad ji nebūtų skysta, bet ir nevirstų plakta grietinėle – ji turi šiek tiek sutirštėti.

Pagardinkite česnaku, druska, kapotomis petražolėmis ir šviežiai maltais pipirais.

Sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles ir grybus. Jei naudojate šviežius grybus, pirmiausia juos pakepinkite kartu su svogūnais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---