Norite nustebinti savo šeimos narius ar svečius? Paruoškite šiuos bulvių „grybukus“ – galite net neabejoti, kad toks patiekalas paliks tikrai puikų įspūdį.
Jums reikės:
- 700 g bulvių
- Žiupsnelio druskos
- 4 arb. š. krakmolo
- 50 ml augalinio aliejaus
- 20 g sviesto
- Žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
- 3 česnako skiltelių
- 2 valg. š. obuolių sidro acto
- 100 ml sojų padažo
- Šiek tiek smulkintų krapų
Kaip gaminti?
Nuskuskite bulves ir apvirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Sutrinkite trintuve, sumaišykite su krakmolu.
Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką įspauskite butelio kakleliu. Gauta forma turi priminti pievagrybį.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, įberkite aitriųjų paprikų miltelių. Kepkite maždaug dvi minutes.
Į keptuvę supilkite sojų padažą ir actą, suberkite bulvinius „grybus“ ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes. Papuoškite krapais.
Skanaus!