Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

3 paprasti, bet labai skanūs bulvių patiekalai

Bulvės yra vienos populiariausių daržovių, iš kurių galime pagaminti daugybę įvairių patiekalų. Šį kartą pasidalinsime 3 paprastomis, bet tikrai puikiomis bulvių ruošimo idėjomis: kas žino, galbūt kažkuris šių receptų taps jūsų mėgstamiausiu?

Kol dar nepradėjote gaminti, Jamie Oliveris nori jums išduoti paslaptį, kuri padės paruošti idealaus minkštumo, tačiau nesuirusias bulves:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Nuplaukite ir nusausinkite bulves.
  • Į kiekvieną bulvę įsmeikite šakutę ir ištraukite. Apšlakstykite augaliniu aliejumi.
  • Aptepkite mėgstamais prieskoniais ir pašaukite į orkaitę 60 minučių.

Bulvės su sūriu ir pomidorų padažu

Toks bulvių paruošimas yra vienas paprasčiausių, tačiau šio patiekalo skonis jūsų tikrai nenuvils. Patiekite tokiu būdu paruoštas bulves savo šeimos nariams ar atvykstantiems svečiams – galite būti užtikrinti, kad jūsų kulinariniai gabumai bus tinkamai įvertinti.

Jums reikės:

  • 2-4 bulvių
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1-2 valg. š. alyvuogių aliejus
  • 2 česnako skiltelių
  • 1-2 baziliko šakelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Iškepkite bulves pagal anksčiau pateiktą instrukciją.
  2. Susmulkinkite česnako skilteles, apkepkite alyvuogių aliejuje. Susmulkinkite baziliką. Į keptuvę su česnakais suberkite žoleles ir pomidorus. Apkeptus pomidorus kruopščiai sutrinkite mentele. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Nukelkite nuo ugnies. Ruošiamą padažą perkoškite per sietelį ir vėl užvirinkite. Troškinkite dar 5 minutes ant silpnos ugnies.
  4. Bulves perpjaukite pusiau. Išimkite dalį bulvių minkštimo ir įdarykite padažu. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite bulves.
  5. Bulvių puseles dėkite ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kai sūris bus išsilydęs, bulves galėsite patiekti.

Bulvės su lašiša ir žirneliais

Šis patiekalas patiks net ir patiems didžiausiems gurmanams, todėl jį galite ruošti ir įvairiomis ypatingomis progomis.

Jums reikės:

  • 2-4 bulvių
  • 150 g žaliųjų žirnelių
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 100 g sūrio
  • 2-3 v. š. natūralaus jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Svogūnų laiškų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Iškepkite bulves pagal anksčiau pateiktą instrukciją.
  2. Žirnelius sutrinkite į tyrę.
  3. Susmulkinkite česnaką, apkepkite svieste. Į keptuvę įpilkite žirnių tyrę, kepkite, kol suminkštės. Galite įpilti šiek tiek vandens ir įberti prieskonių.
  4. Gautą mišinį sutrinkite trintuve, gerai išmaišykite.
  5. Supjaustykite lašišą ir sumaišykite su žirnių tyre.
  6. Bulves perpjaukite pusiau. Išimkite dalį bulvių minkštimo ir įdarykite gauta mase.
  7. Susmulkinkite svogūnų laiškus, jais papuoškite paruoštas bulves. Patiekite su natūraliu jogurtu.

Bulvės su česnakais

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 6 česnako skiltelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Iškepkite bulves pagal anksčiau pateiktą instrukciją.
  2. Kai bulvės atvės, įpjaukite jas horizontaliai ir gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  3. Susmulkinkite česnaką ir juo užpildykite bulvių įpjovas.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Kepkite 160°C temperatūroje 15 minučių.

Paprasta ir skanu!

Linkime gero skonio!

Įdomūs video