Visi žmonės labai mėgsta patiekalus iš bulvių. Ši bulvių lazanija tiks tiek įprastai vakarienei, tiek šventiniams pietums.
Ingredientai:
- bulvės – 1 kilogramas;
- bet kokia maltos mėsos faršas – 600 gramų;
- svogūnas – 1 vienetas;
- pomidorai – 4 vienetai;
- sūris – 200 gramų;
- bazilikas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- druska, prieskoniai – pagal skonį;
- augalinis aliejus.
Gaminimas:
- Bulves supjaustykite plonais apskritimais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol bus beveik išvirusios.
- Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir pakepkite augaliniame aliejuje kartu su faršu. Įberkite druskos ir kitų jūsų mėgstamų prieskonių.
- Sutrinkite du pomidorus ir sumaišykite juos su faršu ir svogūnais, troškinkite 5 minutes.
- Sūrį sutarkuokite, likusius pomidorus supjaustykite apskritimais ir apibarstykite juos baziliku.
- Kepimo formoje paskirstykite ingredientų sluoksnius – pirmiausia darykite bulvių sluoksnį, tada dėkite mėsą, tada sūrį, tuomet vėl darykite bulvių sluoksnį, po to mėsos, pomidorų griežinėlių, sūrio. Paskutiniai du sluoksniai turėtų būti bulvių ir sūrio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 25 minutes.
Tikimės, kad bulvių lazanija jums patiks. Skanaus!