Traškūs bulvių kukuliai su ryškiu sūrio skoniu gali užkariauti net gurmanų širdis. Patrauklūs savo išvaizda, be galo lengvai paruošiami – jie gali tapti mėgstamiausiu savaitgalio patiekalu!
Sudėtis
- 900 g bulvių
- 200 g sūrio
- žalumynai
- kumpio griežinėliai
- druska, pipirai
Pavoliojimui
- kiaušinis
- miltai
- džiūvėsėliai
Gaminimas
Nuluptas bulves išvirkite ir sutrinkite. Pridėkite smulkiai supjaustytų žalumynų, 100 g smulkiai tarkuoto sūrio, pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės. Tai galite padaryti tiesiog rankomis, užsimovęs pirštines.
Iš bulvių masės suformuokite blyną, ant viršaus dėkite kumpio griežinėlį ir sūrio riekelę. Kumpį suvyniokite į sūrį, o tada bulvių blyną sulenkite.
Įsitikinęs, kad visas įdaras yra saugiai paslėptas viduje, suteikite gaminiui rutulio formą.
Bulvių kukulius apvoliokite miltuose, po to pamerkite į kiaušinį ir vėl apvoliokite, bet dabar – džiūvėsėliuose.
Kepkite keptuvėje su pakankamai aliejaus.
Kepdamas kukulius apverskite, kad jie tolygiai apskrustų.
Belieka patiekti. Jei norite, galite eksperimentuoti su kukulių įdaru.