Atrodytų, kas gali būti lengviau nei bulvių košės ruošimas? Vis dėlto, kai siekiama, kad bulvių košė būtų tikrai skani, labai svarbu laikytis tam tikrų jos ruošimo taisyklių.
Mama mane mokė neišpilti bulvių nuoviro į kriauklę, nes būtent šis nuoviras bulvių košę paverčia sultingesne ir minkštesne. Ilgą laiką eksperimentavau, ir šiandien galiu pasidalinti savo atradimais.
Kaip bulvių košę galima paversti skanesne?
Net jei planuojate į bulvių košę įpilti pieno ar įdėti sviesto, apačioje palikite bent kelis mililitrus bulvių nuoviro. Jame yra daug krakmolo, kuris palaikys klampią košės struktūrą.
Nors tradiciniuose bulvių košės receptuose siūloma naudoti pieną arba sviestą, tačiau bulvių košei taip pat puikiai tiks ir grietinėlė ar majonezas. Sviestą galima pakeisti augaliniu aliejumi: pavyzdžiui, galite sutrinti bulves ir į jas įmaišyti aliejuje pakepintų svogūnų.
Jei bulvių košę gaminsite su pienu, įvertinkite tai, kad ji išliks skani vos pusvalandį, o vėliau bulvės išsausės ir taps kietos.
Siūlome išbandyti šį gana neįprastą bulvių košės receptą:
Jums reikės:
- 6-8 bulvių
- 1 valg. š. sviesto
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. garstyčių
- 0,5 arb. š. citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelės
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nulupkite bulves ir supjaustykite gabalėliais. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nukoškite. Į stiklinę įpilkite šiek tiek bulvių nuoviro.
Sumaišykite alyvuogių aliejų su vidutinio aštrumo garstyčiomis, citrinos sultimis ir išspaustu česnaku. Įberkite druskos. Išmaišykite šiuos ingredientus.
Sutrinkite bulves. Įdėkite šiek tiek sviesto ir įpilkite bulvių nuoviro. Supilkite paruoštą padažą ir išmaišykite. Bulvių košę patiekite karštą, pabarstę smulkintais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais.
Skanaus!