Šis skanus, lengvai paruošiamas pyragas žavi ingredientų deriniu.
Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 1,5 puodelio;
natūralus jogurtas – 70 gramų;
sviestas – 100 gramų;
žiupsnelis druskos;
citrinos sulčių – 2 arbatiniai šaukšteliai;
ledinio vandens – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui:
bulvės – 5 vienetai;
raudonųjų svogūnų – 1–2 vienetai;
kietas sūris – 150 gramų;
sviestas – 2 valgomieji šaukštai;
druska ir prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
Į dubenį supilkite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos.
Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite atšaldytą sviestą arba ir suberkite į miltus. Maišykite, kol susidarys dideli trupiniai.
Atskirai sumaišykite jogurtą, citrinų sultis ir ledinį vandenį.
Gautą mišinį supilkite į miltų masę ir minkykite tešlą.
Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 40–60 minučių.
Apvirkite bulves (maždaug kol bus pusiau išvirusios), atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite apskritimais.
Sūrį sutarkuokite.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Išimkite tešlą ir išklokite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Pabarstykite tešlą sūriu, palikdami 2-3 cm atstumą nuo kraštų.
Ant tešlos sudėkite bulvių apskritimus.
Ant bulvių dėkite susmulkintą sviestą.
Tuomet sudėkite svogūnus, pabarstykite šiek tiek druskos ir pridėkite prieskonių.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes, kol tešla paruduos. Galite užlenkti tešlos kampus, bus skaniau.
Patiekite pyragą šiltą arba šaltą, supjaustytą gabalėliais.
Skanaus!