Bulvių pyragas puikiai tiks, jei norisi sočių pietų. Šis daržovių patiekalas sužavės savo unikaliu skoniu. Be to, jį lengva pasigaminti!
Ingredientai:
- Bulvės – 450 g
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Mielės – 12 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Augalinis aliejus – 40 g
- Miltai – 100 g
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo – 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
Į šiltą vandenį sudėkite mieles, cukrų ir 1 šaukštą miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių, kad mielės pradėtų veikti. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Apkepkite svogūną augaliniame aliejuje 3-4 minutes, maišydami, kad svogūnas nesudegtų.
Tada į tešlą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Nuluptas bulves sutarkuokite ir sudėkite į tešlą. Gerai išmaišykite, kad mielės tolygiai pasiskirstytų. Suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo formą sudėkite keptus svogūnus, tada paskirstykite bulvių tešlą. Ant viršaus sudėkite likusį keptą svogūną. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.