Man patinka išbandyti ką nors naujo, pagaminto iš paprastų maisto produktų, esančių šaldytuve. Paskutinio eksperimento dėka gavosi blyneliai su varške, kurie buvo suvalgyti per 10 minučių. Tai geras bulvių ir varškės derinys.
Aš pridursiu, kad patiekalas gaunasi daug minkštesnis, skanesnis ir aromatingesnis. Tikriausiai, dabar ne kartą gaminsiu taip pat! Net tie, kurie nemėgsta fermentuotų pieno produktų, valgo bulvinius blynus su varške.
Jums reikės:
- Bulvių 500 g
- Kvietinių miltų 3 šaukštų
- Svogūno 1 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Varškės 250 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, pašalinkite skysčio perteklių.
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite svogūną, sumaišykite su bulvėmis. Išplakite 2 kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir miltų, gerai išmaišykite.
Sumaišykite varškę ir likusį kiaušinį, pagardinkite druska.
Keptuvėje pašildykite augalinį aliejų. Įdėkite šaukštą bulvių masės, tada varškės įdaro. Varškę uždenkite šaukštu bulvių masės.
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol pagels.