Bulviniai blynai visada yra puiki idėja! Auksiniai blynai su traškia plutele ir subtiliu įdaru gali praskaidrinti net pačią liūdniausią dieną. Tikriausiai kiekviena namų šeimininkė turi savo receptą, kaip pagaminti šį patiekalą, tačiau tai visiškai nereiškia, kad verta ties tuo sustoti.
Su dideliu malonumu dalinamės įdomiu mėgstamų bulvinių blynų receptu. Šis receptas nelabai skiriasi nuo tų, prie kurių esame įpratę, tačiau jis vis tiek turi keletą įdomių savybių. Kiekvienam, mėgstančiam aštrius patiekalus, patiks šis skanėstas, gaminkite ir mėgaukitės!
Jums reikės:
- Bulvių 350 g
- Svogūno 1 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Muskato riešuto 0,25 šaukštelio
- Kvietinių miltų 10 g
- Kepimo miltelių 3 g
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Kiaušinio 1 vnt.
- Manų kruopų 1 šaukštelio
- Baziliko pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
- Jogurto 150 g
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Bulves nulupkite, sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į marlę ir išspauskite skysčio perteklių į gilų indą.
Nulupkite ir sutarkuokite svogūną, sumaišykite su plaktu kiaušiniu. Gautą mišinį supilkite į bulvių masę, suberkite smulkintą baziliką, prieskonius (išskyrus druską), kepimo miltelius, manų kruopas ir miltus.
Perpilkite bulvių sultis per marlę, kad atsikratytumėte skysčio ir gautumėte krakmolą. Suberkite jį į bulvių masę ir viską gerai išmaišykite.
Įberkite druskos prieš pat kepdami. Šaukštu bulvių masę paskleiskite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol pagels. Iškeptus blynus nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
Norėdami pagaminti padažą, sumaišykite natūralų jogurtą, smulkintą baziliką ir juoduosius pipirus.
Blynus patiekite šiltus. Šie skanūs vokiški bulviniai blynai tikrai patiks visai šeimai.
Skanaus!