Keptos bulvės su tobula traškia plutele yra kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Kad kiekvieną kartą kepant gautųsi tokia plutelė, tereikia bulves prieš kepant sudėti į verdantį vandenį ir šiek tiek apvirti, o kepant lengvai karamelizuoti.
Ingredientai
- 600 gramų bulvių,
- vanduo,
- pusė šaukšto druskos,
- 60 gramų cukraus,
- 60 gramų sviesto
Gaminimo eiga
Bulves su lupenomis pamerkite į verdantį vandenį ir 15 minučių palaikykite virdami ant didžiausios kaitros, taip pat įberkite pusę šaukšto druskos. Tada nupilkite vandenį ir nulupkite bulves.
Įkaitinkite sausą keptuvę. Pabarstykite ant jos cukraus. Tada pridėkite sviestą.
Bulves sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės spalvos bei kol bulvės pasidengs traškia plutele.
Pagal šį receptą bulvės yra tokios skanios, kad jas galima patiekti kaip atskirą patiekalą.