Bulviniai blynai yra gana paprastas ir greitas patiekalas, kurį labai mėgstame. Bulves sutarkuojamos ir sumaišomos su svogūnais. Tada blynai kepami iki gražios auksinės spalvos ir patiekiami dar karšti. O kas, jei gaminimo procesą galima pagreitinti.
Bulvių blynų skonis priklauso nuo masės konsistencijos. Jei bulves tarkuosite rankomis, masė nebus vienoda. Blenderiu sutrintos tyrės bulviniai blynai bus labai švelnūs. Greičiau, lengviau, geriau – žiūrėkite patys.
Jums reikės:
- Bulvės 1 kg
- Svogūnai 1-2 vnt.
- Kvietiniai miltai keli šaukštai
- Saulėgrąžų aliejus 100 ml
- Druska
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Gaminimas:
Svogūnus ir bulves nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais.
Blenderiu atskirai sumalkite bulves, o tada svogūnus.
Sumaišykite daržoves ir supilkite kiaušinius. Gerai išmaišykite.
Suberkite miltus. Miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo bulvių sultingumo.
Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės iki aukso rudos spalvos.