Bulvių pyragėliai su grybais yra puikus užkandis neštis į darbą ar mokyklą! Jie skanūs tiek šilti, tiek šalti, ir gali būti patiekti vieni ar kartu su kitu patiekalu.
Jums reikės:
- Vidutinių bulvių 4-5 vnt.
- Miltų 550 g
- Virinto vandens 250 ml
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Druskos 1 žiupsnelio
- Saulėgrąžų aliejaus
- Mielių 1 šaukštelio
Įdarui reikės:
- Pievagrybių 250 g
- Svogūnų 3-4 vnt.
- Morkų 1 vnt.
- Kiaušinio pyragėliams aptepti 1 vnt. arba sviesto 50 g
Gaminimas:
Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje ir sutrinkite bulvių košę.
Į šiltą vandenį įpilkite mielių, druskos ir cukraus. Tada į masę įmaišykite šiek tiek atvėsusias bulves ir įpilkite aliejaus.
Sumaišykite ir dalimis suberkite miltus. Užminkykite tešlą ir valandai palikite šiltoje vietoje.
Įdaro gaminimas: grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje ir palikite atvėsti.
Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo. Bulvių tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
Grybų įdarą paskleiskite ant iškočiotos tešlos krašto ir suvyniokite į nedidelį ritinį. Supjaustykite 5-7 cm pločio gabalėliais.
Pyragėlius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Viršų sutepkite plaktu kiaušinių arba lydytu sviestu.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 20 minučių.
Pyragėliai paruošti, skanaus! Žemiau pateiktame vaizdo įraše yra kitas labai skanus ir paprastas receptas.