Tokie bulvių kotletai labai primena žemaičių blynus, tačiau jie be įdaro. Jie gali būti formuojami iš vakarykštės bulvių košės, todėl yra praktiški ir galima racionaliai sunaudoti produktus. Bet kartą išbandę šį burnoje tirpstantį patiekalą, nepatingėsite išsivirti bulvių atskirai.
Norėdami, kad bulvių kotletai būtų traškesni, prieš kepant apvoliokite juos džiūvėsiuose. Jei norite, į tešlą įmaišykite morkų ir svogūnų.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Druskos 1 šaukštelio
- Sviesto 40 g
- Kvietinių miltų 40 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 30 ml
Gaminimas:
Išvirkite bulves su lupenomis arba pirmiausia nulupkite. Pirmuoju atveju žievelė pašalinama po virimo.
Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto ir leiskite ištirpti. Bulves sutrinkite iki purios masės.
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir miltų. Viską gerai išmaišykite.
Suformuokite norimos formos paplotėlius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės rudos spalvos.