Bulviniai blynai yra gana paprastas ir greitas patiekalas, kurį mes labai mėgstame. Bulvės sutarkuojamos ir sumaišomos su svogūnais. Tada bulviniai blynai kepami iki gražios auksinės spalvos ir patiekiami dar karšti. Bet ar žinojote, kad kepimo procesą galima pagreitinti?
Bulvinių blynų skonis tiesiogiai priklauso nuo masės konsistencijos. Jei bulves sutarkuojate rankomis, mišinys nebus vienalytis. Sutarkavus iki piure, blynai taps labai švelnūs. Greičiau, lengviau, geriau – įsitikinkite patys.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Svogūnų 1-2 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 1 šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite svogūnus ir bulves, supjaustykite mažais gabalėliais.
Maišytuvu atskirai susmulkinkite bulves ir svogūnus.
Sumaišykite daržovių tyres ir įmuškite kiaušinių. Gerai išmaišykite.
Suberkite miltus. Miltų kiekis gali skirtis, priklausomai nuo bulvių vandeningumo.
Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite karštame saulėgrąžų aliejuje 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pagels.