Puikus greitai paruošiamų ir labai skanių bulvinių blynų su sūriu ir kumpiu receptas. Kepant blynelius nereikia tarkuoti bulvių, net nereikia naudoti džiūvėsėlių ar miltų. Šie blyneliai labai skanūs ir greitai paruošiami! Jei norisi lengvesnio varianto, blynus galima kepti ir orkaitėje su minimaliu riebalų kiekiu.
Kaip paruošti blynelius orkaitėje:
Blynelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aptepkite trupučiu aliejaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.
Kepimo metu blynus apverskite.
Jums prireiks:
- 250 g sūrio (naudojau tarkuotą mocarelą)
- 3 kiaušinių
- 100 g smulkiai pjaustyto kumpio
- 4 bulvių (600 g)
Gaminimo eiga:
- Paplotėliams ruošti galite rinktis pagal skonį kumpio saliamį arba saliamį, arba virtą ar keptą vištieną – šį kartą pasirinkau kumpį.
- Smulkiai supjaustykite kumpį.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Bulves virkite, kol suminkštės, ir leiskite joms šiek tiek atvėsti.
- Nulupkite ir sutrinkite.
- Sudėkite kiaušinius, sūrį ir kumpį.
- Viską gerai išmaišykite.
Rankomis iš tešlos formuokite atskirus paplotėlius – paplotėliai gali būti storesni (kaip mėsos kukuliai) arba plonesni, tai priklauso nuo jūsų skonio ir norų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Į aliejų dėkite vienodo dydžio blynelius.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Linkime gero apetito! 🙂