Aš labai pamėgau šį receptą iš „YouTube“ kanalo, ir dažnai gaminu pagal jį savo namuose. Šią savaitę šiuos bulvių ir maltos mėsos blynus gaminu jau trečią kartą, ir tikrai dar ne paskutinį.
Jums reikės:
- 3-4 bulvių
- 2 raudonųjų svogūnų
- 150 g maltos paukštienos
- 1 šaukšto paprastų miltų
- 1 kiaušinio
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Taip pat:
- Grietinės
- Krapų
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite bulves ir raudonuosius svogūnus, sulčių perteklių nusunkite.
Sudėkite į sietelį, pasūdykite ir išspauskite likusias susidariusias sultis.
Bulves perkelkite į dubenį.
Įdėkite maltos mėsos, kiaušinį ir gerai sumaišykite.
Taip pat įberkite miltų, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto, ir iš masės padarykite ir kepkite atskirus blynus.
Kepkite iš kiekvienos pusės po 5 minutes arba tol, kol paviršius bus auksinės spalvos.
Patiekite su grietine ir krapais.
Blynai yra labai sultingi ir skanūs.
Linkime gero apetito!
Vaizdo medžiaga: