Bulviniai blynai yra mėgstama ir mažų, ir didelių virtuvės klasika. Nebrangus patiekalas, kuris jus sužavės.
Šiandien turime jums receptą, pagal kurį blynai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.
Šį receptą tikrai verta išbandyti!
Šis skanus patiekalas dažnai būdavo ant nepasiturinčių paprastų žmonių stalo, nes bulvės mūsų šalyje buvo ir tebėra plačiai paplitęs pigus maistas.
Bulvinius blynus galima paruošti įvairiais skirtingais būdais, pavyzdžiui, į juos galima įdėti šoninės ar bet kokio kito mėgstamo ingrediento.
Tačiau juos taip pat galima pagaminti labai paprastai, naudojant tik bulves ir kiaušinius!
Šiuo atveju 4 vidutinio dydžio bulvėms tereikia vieno kiaušinio, druskos, raudonėlio ir 2-3 skiltelių česnako.
Ruošiant šį patiekalą, visada reikia stambiai sutarkuoti bulves, o tada kruopščiai nusunkti bulvių sultis, tačiau neišpilkite krakmolo, kuris nusėda ant dubens dugno, ir jį sumaišykite su bulvėmis.
Tada tiesiog sudėkite likusius ingredientus. Miltų ar pieno net nereikia dėti į bulves.
Nepamirškite, kad blyneliai gausis skaniausi, jei juos kepsite karštuose kiaulių taukuose, kurie ne taip greitai pridega. Tačiau jei neturite taukų, tinka ir įprastas augalinis aliejus.
Galima pagaminti dar pigiau
Tačiau jei norite sutaupyti pinigų, štai paprasta gudrybė!
Dalį bulvių galite pakeisti rupiais miltais arba džiūvėsėliais, ir iškepti tiek pat blynų, kiek ir su bulvėmis, bet gerokai sutaupyti.
Be to, blynai bus traškesni.
Visada rinkitės rupesnės tekstūros miltus arba tiesiog džiūvėsėlius.
Taip pat galite dalį bulvių sutarkuoti stambiai, dalį – smulkiai, o tada, kaip esate įpratę, pridėti miltų, druskos, kiaušinio, česnako ir raudonėlio ar mairūno.
Tačiau nepamirškite svarbios taisyklės, kad net jei naudojate pigesnį pakaitalą, pvz. džiūvėsėlius, bulvės visada turi sudaryti didesnę blynų masės dalį.
Bulviniai blynai yra tikrai vertingas patiekalas.
Jei turite bulvių, visada likusią dalį ingredientų galite pritaikyti pagal savo galimybes ir skonį.
Papildomas receptas: bulviniai blynai, netarkuojant bulvių
Aukščiausios kokybės bulviniai blynai, kuriems nereikia tarkuoti bulvių. Jie tikrai bus traškūs ir nepaprastai skanūs.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 300 g svogūnų
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų miltų
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Augalinio aliejaus
Padažui:
- 300 gramų kiaulienos
- 300 gramų pomidorų padažo
- 100 mililitrų vandens
- 3 vnt. svogūnų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- Pusės arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Tą patį padarykite ir su nuluptais svogūnais.
Sudėkite bulves į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Paruoštą masę sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Į keptuvę įpilkite aliejaus.
Keptuvėje šaukštu sluoksniuokite bulvių masę ir kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
Tada sudėkite blynus į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
Padažui:
Mėsą ir svogūną supjaustykite stambiais gabalais, ir sumalkite mėsmale arba susmulkinkite elektriniu trintuvu.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsos mišinį į keptuvę.
Kepkite, kol išgaruos skystis. Tada supilkite pomidorų padažą, cukrų, druską ir juoduosius pipirus.
Įmaišykite vandens ir supilkite gautą mišinį ant mėsos.
Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis dar 5-7 minutes.
Padažą patiekite su blynais.
Jei norite, į blynų tešlą taip pat galite įdėti cukinijų, paprikų arba griežinėliais pjaustytų grybų.
Mėgaukitės maloniu skoniu!