Kitoks tarkuotų bulvių blynų receptas – gardžios ir itin sočios vakarienės variantas, nenaudojant kiaušinių. Tačiau kai kurios namų šeimininkės skundžiasi, kad jei į blynų tešlą neįmušite kiaušinių, blynai bus sausi ir kieti. Mat kiaušiniai blynams suteikia minkštumo ir švelnumo.
Taigi, šiame straipsnyje mes atskleisime, kuo pakeisti kiaušinius kepant blynus. Galbūt jums patiks mūsų rekomendacijos, ir nuo šiol kepsite blynus tik tokiu būdu. Mėgaukitės skaitymu!
Patyrusių namų šeimininkių patarimai, kaip iškepti skanius ir gardžius blynus nenaudojant kiaušinių
Egzistuoja keletas variantų. Pirmasis ir lengviausias – krakmolas. Taip pat šį triuką, jei pritrūksta kiaušinių, dažnai naudoja konditeriai. Blynai bus sodrūs ir minkšti, su traškia plutele.
Antrasis variantas – bulvių tarkius pagardinti majonezu. Pakanka vieno ar dviejų šaukštų standartinei porcijai. Majonezas suteiks patiekalui sultingumo ir neįprastus skonio atspalvius. Na, žinoma, tai padarys blynus dar sotesnius.
Taip pat kiaušinis gali būti pakeistas kefyru arba grietine. Pieno produktai bulvėms neleidžia patamsėti. Beje, geriausia kepti blynus ilgai nelaukiant. Taip blynai įgaus nepaprastai gražią spalvą.
Apskritai, originaliame recepte blynų ruošimui naudojamos tik bulvės, kvietiniai miltai, druska, pipirai ir žiupsnelis sodos. Taigi, galite drąsiai išbraukti kiaušinius iš ingredientų sąrašo. Neverta nerimauti, jog patiekalas bus prėskas ar neskanus.