Nepažįstu žmogaus, kuris nemėgtų bulvinių blynų. Šis skanus ir traškus patiekalas visada visus išalkusius žmones vilioja prie stalo. Šiandien jums pateikiame receptą, pagal kurį bulviniai blynai taps auksiniai, traškūs ir kvapnūs, tiesiog tobuli! Vadovaukitės šiuo pateiktu receptu. Iš esmės, tai paprastas ir palyginti nebrangus patiekalas. Kažkas į juos deda morkų, kažkas bulves tarkuoja smulkiai, o kažkas – stambiai. Kiek namų šeimininkių, tiek ir paruošimo būdų. Pagrindinė skanių traškių blynų taisyklė – tinkamai paruošti bulves ir svogūnus.
Sutarkuotas bulves gerai lengvai nuspauskite, kad išsiskirtų sulčių perteklius, tada sudėkite stambia tarka sutarkuotą svogūną.
Karštyje svogūnų sultys karamelizuosis, todėl blyneliai taps traškūs ir skanūs.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 svogūno
- 1 – 2 šaukštai paprastų miltų (priklausomai nuo bulvių)
- 1 kiaušinio
- Druskos
- Česnakų (pagal skonį)
- Juodųjų maltų pipirų
Kepimui:
- Augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
- Nulupkite bulves.
- Sutarkuokite jas su smulkiausia tarka.
- Tada perteklinį skystį lengvai išspauskite sūrmaišiu.
- Kai krakmolas susikaups dugne, atsargiai nupilkite vandenį.
- Į bulvių masę suberkite krakmolą.
- Taip pat suberkite miltus ir kiaušinį.
- Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Įdėkite česnakų (aš įdedu 1-2 skilteles).
- Tada sudėkite svogūną, kurį sutarkuokite stambia tarka.
- Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite keptuvę ir įkaitinkite 2-3 šaukštus aliejaus.
- Šaukštu dėkite bulvių mišinį, formuokite paplotėlius ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus.
- Labai svarbu, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs, bet vidutinio karštumo.
- Tada blynai įgaus gražią auksinę spalvą ir gerai iškeps viduje.
Patiekite traškius bulvinius blynus pagal savo skonį.
Gero apetito!