Jei manote, kad norint pagaminti sotų patiekalą reikia naudoti labai daug ingredientų, iš tiesų, galime pasiginčyti. Iš minimalaus kiekio ingredientų galima pasigaminti aromatingą sriubą, kuri puikiai numalšins alkį. Šią maistingą dviejų ingredientų sriubą bent kartą vertėtų pasigaminti kiekvienai šeimininkei!
Šis puikus sriubos receptas buvo mano kulinarijos knygoje nuo tada, kai buvau studentė. Kadangi neturtingi studentai neturi daug maisto, bandydavome virti sriubą iš to, ką turėdavome. Šios sriubos pasigamindavome daug, kad galėtume pamaitinti visus bendrabučio draugus. Tie laikai jau seniai praėjo, bet retkarčiais vis dar gaminu tokią pat sočią sriubą. O receptas yra labai paprastas!
Soti sriuba su minimaliu ingredientų kiekiu
Šis receptas geras, nes pagal jį galima paruošti iš minimalaus kiekio produktų. Tačiau tuo pačiu metu į sriubą galima pridėti papildomų ingredientų, dėl kurių ji bus dar labiau sotesnė ir kvapnesnė.
Sudedamosios dalys:.
- 3-4 bulvės
- 1 svogūnas
- 1 lauro lapas
- Druska pagal skonį
- Žolelės pagal skonį
Paruošimas:
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Gerai nuplaukite bulves vandeniu, kad pašalintumėte visus krakmolo likučius.
Po to paimkite trijų litrų talpos puodą ir pripilkite į jį maždaug apie 2 litrus vandens.
Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, įdėkite lauro lapą ir suberkite bulves. Taip pat, jei turite, galite į sriubą įberti šaukštą manų kruopų. Dėl manų kruopų sriuba bus daug tirštesnė ir sotesnė!
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną. Likus 5 minutėms iki bulvių išvirimo, į sriubą sudėkite svogūnus.
Kai tik bulvės suminkštės, išjunkite sriubą ir patiekite ją ant stalo. Į kiekvieną lėkštę galite įdėti po saują žolelių arba svogūnų laiškų, kad būtų gardesnis sriubos skonis.
Gero apetito!