Nors dauguma žmonių pasaulyje valgo patiekalus iš mėsos, svarbu nepamiršti, kad yra daugybė vegetariškų patiekalų, kurie yra lygiai tokie pat skanūs, greitai paruošiami ir sveiki, receptų.
Šiame straipsnyje pateiksime skanių ir greitai paruošiamų brokolių kotletų receptą. Vos pasigaminę – šį patiekalą iš karto pamilsite.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių;
- Druskos;
- 1 brokolio;
- Cukraus;
- 1 svogūno;
- Alyvuogių aliejaus;
- 100 g sūrio;
- Petražolių;
- Krapų;
- 1 kiaušinio;
- Juodųjų pipirų;
- Džiovintų česnakų;
- 2-3 šaukštų graikiško jogurto;
Padažui:
- 2 šaukštų majonezo;
- 2 šaukštų graikiško jogurto;
- 1 agurko;
- Krapų;
- Česnakų (nebūtina);
Gaminimas:
Nulupkite bulves ir sudėkite į puodą su vandeniu. Įberkite druskos ir virkite, kol bulvės pilnai suminkštės.
Į kitą puodą su vandeniu įberkite druskos ir cukraus, viską išmaišykite ir sudėkite brokolius. Virkite apie 2 minutes. Išvirusius brokolius sudėkite į atskirą dubenį.
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite iki kol svogūnas karamelizuosis.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, krapus supjaustykite kartu su petražolėmis. Brokolius ir bulves supjaustykite mažais gabalėliais.
Į didesnį dubenį sudėkite bulves, brokolius, įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Tuomet sudėkite sūrį, krapus, keptą svogūną, džiovintus česnakus, jogurtą. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo popieriumi išklotą skardą ištepkite aliejumi. Iš mišinio formuokite kotletus ir sudėkite ant kepimo skardos. Kotletus taip pat apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Dėkite kepimo skardą į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite kotletus apie 25 minutes.
Tuo metu į nedidelį dubenį sudėkite majonezą, jogurtą, kubeliais pjaustytus agurkus, krapus ir česnakus. Viską gerai išmaišykite.
Patiekite brokolių kotletus su šiuo padažu.
Skanaus!