Braškių džemas – tai nuostabaus skonio desertas, kuriuo galima paskaninti įvairius pusryčių patiekalus bei desertus. Pasigaminti dieviško skonio braškių džemą yra visiškai paprasta: tereikia vadovautis žemiau pateikta instrukcija.
Jums reikės:
- 700 g braškių
- 150 g rudojo cukraus
- 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Nuplaukite braškes.
Suberkite braškes į didelį puodą.
Pabarstykite cukrumi.
Uždenkite puodą dangčiu ir įjunkite ugnį.
Pakaitinę kelis kartus pamaišykite, kol susidarys baltos putos.
Virkite ne ilgiau nei 10 minučių.
Nukelkite nuo ugnies.
Įpilkite citrinų sulčių ir įberkite vanilinio cukraus.
Kruopščiai išmaišykite.
Supilstykite į sterilizuotus stiklainius.
Užsukite dangtelius.
Laikykite šaldytuve.
Šio džemo galiojimo trukmė siekia maždaug 14 dienų.
Paruoštą džemą taip pat galite užšaldyti – tuomet džemo galiojimo trukmė sieks 1 metus. Atšildytą džemą suvartokite per savaitę. Skanaus!