Braškių sezonas praeina labai greitai, bet mes vis dar turime daugybę skanių patiekalų su uogomis ir vaisiais žiemai receptų. Be desertų, kurie saugo jus nuo karščio, mes paruošėme jums kompoto receptą, kuris bus gaivina tiek vasarą, tiek žiemą. Būtent braškių „Mojito“ siūlome jums išbandyti.
KAIP PASIDARYTI BRAŠKIŲ „MOJITO“
Jei laukiate kvapnaus braškių kompoto, siūlome jums paprastą, bet tikrą receptą. Galite drąsiai dvigubinti proporcijas, recepte esantys ingredientai yra skirti vienam trijų litrų stiklainiui.
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 20 g citrinos
- 10 g mėtų
- 300 g cukraus
- 3 l vandens
Gaminimas:
Nuplaukite braškes ir pašalinkite uodegėles.
Į stiklainį sudėkite nuplautą mėtų šakelę, 3 griežinėlius citrinos ir braškių. Indo nereikia sterilizuoti, o tiesiog kruopščiai išplauti soda po tekančiu vandeniu.
Užvirkite vandenį ir supilkite į verdantį vandenį uogas. Leiskite pavirti pusvalandį.
Po pusvalandžio įpilkite cukraus. Virkite kol jis užvirs, tada dar 3 minutes.
Supilkite viską į stiklainį ir užsukite virintą dangtelį. Atsargiai apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir apvyniokite jį antklode, kai visiškai atvės stiklainį galėsite įnešti į sandėliuką iki žiemos.
Braškių ir medaus desertas, tikra palaimai skonio receptoriams!
Manoma, kad braškės gali sukelti gyvenimo skonį, jose yra džiaugsmo hormono. Mokslininkai įrodė, kad vien braškių skonyje yra daugiau nei 50 aromatinių medžiagų, kurios prisideda prie energingumo ir geros nuotaikos! Braškės yra skanios savaime, tačiau jas galite pridėti ir prie salotų, pyragų, kruopų, šaltų sriubų, padažų, o svarbiausia – prie desertų!
Visiems lengvų ir skanių desertų gerbėjams redaktoriai sako, kad braškių ir medaus desertas yra tai, ką privalo išbandyti kiekvienas!
„Parfait“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „tobulas“. Šis patiekalas yra prancūziškos virtuvės pasididžiavimas!
BRAŠKIŲ IR MEDAUS DESERTAS
Toks lengvas desertas labai patogus esant vasaros karščiams, o viskas užtruks daugiausia 30 minučių.
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 2 kiaušiniai
- 1–1,5 šaukštai medaus
- 300 ml grietinėlės (30% riebalų)
- mėtų lapai papuošimui
Gaminimas:
Nuplaukite braškes ir sutrinkite trintuvu, tada trinkite per sietelį.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiekvienas komponentas bus plakamas atskirai!
Išplakite baltymus mikseriu. Išplakite trynius vandens vonioje su šluotele.
Baltymus sumaišykite su medumi, plakite plakikliu maždaug 3 minutes. Patogiame inde sumaišykite baltymus su tryniais.
Išplakite grietinėlę, tada sumaišykite jas su braškių tyre.
Patogiame inde sumaišykite kreminę braškių tyrę su baltymų-trynių mase.
Gautą masę supilkite į stiklines, papuoškite braškėmis ir mėtomis.
Štai braškių ir medaus desertas paruoštas. Gero apetito!
Atkreipkite dėmesį, kad tokį desertą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip dieną.