Manoma, kad braškės gali sukelti gyvenimo skonį, jose yra džiaugsmo hormono. Mokslininkai įrodė, kad vien braškių skonyje yra daugiau nei 50 aromatinių medžiagų, kurios prisideda prie energingumo ir geros nuotaikos! Braškės yra skanios savaime, tačiau jas galite pridėti ir prie salotų, pyragų, kruopų, šaltų sriubų, padažų, o svarbiausia – prie desertų!
Visiems lengvų ir skanių desertų gerbėjams redaktoriai sako, kad braškių ir medaus desertas yra tai, ką privalo išbandyti kiekvienas!
„Parfait“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „tobulas“. Šis patiekalas yra prancūziškos virtuvės pasididžiavimas!
BRAŠKIŲ IR MEDAUS DESERTAS
Toks lengvas desertas labai patogus esant vasaros karščiams, o viskas užtruks daugiausia 30 minučių.
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 2 kiaušiniai
- 1–1,5 šaukštai medaus
- 300 ml grietinėlės (30% riebalų)
- mėtų lapai papuošimui
Gaminimas:
Nuplaukite braškes ir sutrinkite trintuvu, tada trinkite per sietelį.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiekvienas komponentas bus plakamas atskirai!
Išplakite baltymus mikseriu. Išplakite trynius vandens vonioje su šluotele.
Baltymus sumaišykite su medumi, plakite plakikliu maždaug 3 minutes. Patogiame inde sumaišykite baltymus su tryniais.
Išplakite grietinėlę, tada sumaišykite jas su braškių tyre.
Patogiame inde sumaišykite kreminę braškių tyrę su baltymų-trynių mase.
Gautą masę supilkite į stiklines, papuoškite braškėmis ir mėtomis.
Štai braškių ir medaus desertas paruoštas. Gero apetito!
Atkreipkite dėmesį, kad tokį desertą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip dieną.