Tortų gaminimas namuose yra tikras menas. Tai ne tik tai, kad jūs galite sutepti pyragaičius kremu ir padėti juos į balkoną, kad jie pastovėtų. Kai kuriais atvejais naminiai tortai gali lengvai konkuruoti su restorano patiekalais dėl rafinuotumo ir skonio. Vienas tokių yra braškinis tortas.
Bet iškart norime jus perspėti. Tai gana sudėtingas patiekalas ir geriausia ruošti perskaičius receptą kiek įmanoma atidžiau ir iš anksto paruošus visus reikalingus ingredientus.
Jums reikės:
- 150 g miltų
- 450 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 210 ml grietinėlės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 25 g baltojo šokolado
- 4 tryniai
- 10 g želatinos
- 3 šaukštai kokosų drožlių
- 25 g kokosų drožlių (kremui)
- 83 g kukurūzų krakmolo
- 30 ml vandens
- 300 g braškių
- 400 ml pieno
- 180 g sviesto
Gaminimas:
Biskvitas. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir plakite maišytuvo maksimaliu greičiu 5 minutes. Tada plakant minimaliu prietaiso greičiu į kiaušinius įpilkite miltų ir kepimo miltelių. Atskirame inde sumaišykite 130 ml šaltos grietinėlės, kol ji sutirštės. Į gautą tešlą truputį įpilkite grietinėlės ir atsargiai išmaišykite medine mentele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą dėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite biskvitą apie 25 minutes. Atvėsus perpjaukite į 3 lygias dalis.
Braškių sluoksnis. Supilkite braškes į puopdą storu dugnu ir virkite ant silpnos ugnies, kol jis išleis savo sultis. Sumaišykite 80 g cukraus su 15 g kukurūzų krakmolo. Į braškes įpilkite cukraus ir krakmolo mišinį, sumaišykite ir virkite ne ilgiau kaip 2 minutes. Tuomet atvėsinkite masę ir sutrinkite iki tolygios konsistencijos. Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį.
Kokosų kremas. Želatiną ištirpinkite 30 ml vandens ir palaukite, kol išbrinks. Sumaišykite 2 trynius, 8 g krakmolo, 3 šaukštus kokosų drožlių. Tada įpilkite 50 ml grietinėlės ir supilkite į vandens vonią, maišydami, kol sutirštės. Sutirštėjus, nukelkite jį nuo ugnies. Įkaitinkite 75 ml grietinėlės ir sumaišykite ją su baltuoju šokoladu, kol visiškai ištirps.
Į kremo pagrindą įpilkite ištirpinto baltojo šokolado mišinį. Leiskite jam atvėsti iki maždaug 50 laipsnių, tada įpilkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite. Paruoškite 16 cm skersmens žiedą ir uždenkite jį maistine plėvele. Į jį supilkite visą masę. Nusiųskite į šaldiklį 4 valandoms.
Paruoškite kremą. Puode sumaišykite 200 g cukraus, 60 g krakmolo, 2 trynius ir pieną. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Virkite, kol kremas sutirštės. Gautą kremą nukelkite nuo ugnies, uždenkite plėvele ir leiskite atvėsti. Tada supilkite jį į maišytuvo dubenį, įpilkite 180 g šilto sviesto ir plakite iki vientisos masės. Įpilkite kokoso drožlių, jei norite.
Sutepkite pyragą. Padėkite pirmą biskvito dalį, ištepkite kremu ir braškėmis. Padėkite antrą biskvito sluoksnį, ištemkite kremu, kokosų kremu, braškėmis ir vėl viską pakartokite. Pabaigoje tortą aptepkite kremu ir padėkite į šaldytuvą pastovėti. Braškinis tortas paruoštas. Pabartykite jį kokosais ir papuoškite braškėmis.