Braškių sezonas jau prasidėjo. Tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip konservuoti šias uogas, kad jomis būtų galima mėgautis ištisus metus. Viskas yra gana paprasta. Braškių konservavimo būdų yra tikrai daug ir labai įvairių, tačiau šį kartą norime su jumis pasidalinti gana neįprastu konservavimo būdu.
Braškės išliks šviežios ištisus metus!
Jums reikės:
- 3 kg braškių
- 3 kg cukraus
Prieš renkant braškes reikia atsiminti vieną svarbų dalyką: vaisiai turi būti sveiki ir švieži, nes priešingu atveju braškių skonis nebus toks, kokio norėtumėte.
Sudėkite braškes į didelį dubenį.
Užpilkite šaltu vandeniu.
Palikite 10 minučių pastovėti.
Nuplaukite braškes po tekančiu vandeniu.
Nuimkite stiebelius.
Jei aptinkate didesnius vaisius, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.
Pabarstykite cukrumi.
Braškių ir cukraus santykis turi būti 1:1.
Įberkite šiek tiek cukraus ant didelio dubens dugno.
Dėkite braškių sluoksnį.
Leiskite braškėms pastovėti 3 valandas.
Kartas nuo karto pamaišykite.
Maišykite tol, kol braškės išskirs sultis, o cukrus pradės tirpti.
Paruoškite mažus stiklainius.
Jie turi būti švarūs, sterilizuoti ir sausi.
Sudėkite braškes iki pat indelių viršaus ir užpilkite cukrumi.
Užsukite dangtelius.
Laikykite vėsioje vietoje.
Taip paruoštas braškes geriausia laikyti šaldytuve.
Braškės nepraras nei skonio, nei nuostabaus aromato.
Skanaus!