Naminė varškė su braškėmis iš močiutės sodo – mielas prisiminimas iš vaikystės. Atrodytų, kas gali būti geriau? Vis dėlto, tikrai galite išbandyti kai ką dar skanesnio: tai – braškių desertas, kurio nereikės kepti!
Jums reikės:
- 350 g braškių
- 250 g trapios tešlos sausainių
- 80 g sviesto
- 20 g želatinos
- 15 g vanilinio cukraus
- 700 g varškės
- 150 g cukraus pudros
- 250 ml 20% riebumo grietinėlės
- 50 g šokolado
Kaip gaminti?
Sausainius sutrinkite trintuvu.
Ištirpinkite sviestą.
Į sausainių trupinius supilkite skystą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir formuokite sausainių sluoksnį. Prispauskite stiklinės dugnu ir padėkite į šaldytuvą.
Suplakite varškę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir 150 ml grietinėlės.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią želatiną įdėkite į vandens vonelę, ir palaukite, kol ji visiškai ištirps. Sumaišykite su varškės mase.
Pusę formoje esančios varškės masės sudėkite ant sausainių, išdėliokite braškes ir supilkite likusią varškės masę. 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Pašildykite 100 ml grietinėlės. Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite. Gautą masę užpilkite ant paruošto deserto. Galite papuošti šokolado drožlėmis arba braškių griežinėliais.
Skanaus!