Tai – skanus ir lengvas vasariškas desertas, kurį paruošite vos iš kelių maisto produktų.
Jums reikės:
- 3 kiaušinių baltymų
- Žiupsnelio druskos
- 100 g cukraus
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 80 g migdolų drožlių
Kremui:
- 250 g maskarponės
- 100 ml plaktos grietinėlės
- 1 valg. š. medaus
- 280 g braškių
Kaip gaminti?
Baltymus išplakite su cukrumi ir druska.
Įmaišykite kukurūzų krakmolą.
Paruoškite skardą, kurios matmenys 24 × 35 cm.
Dugną išklokite kepimo popieriumi.
Sudėkite paruoštos masės sluoksnį ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 5 minutes. Sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių. Kepkite dar 30 minučių.
Paruoškite kremą. Išplakite visus ingredientus, išskyrus braškes, kurias reikės supjaustyti mažesniais gabalėliais. Įmaišykite į paruoštą kremą.
Iš kepimo skardos išimkite iškeptą pagrindą. Perpjaukite pusiau ir pertepkite paruoštu kremu. Suvyniokite į vyniotinį ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Supjaustykite griežinėliais ir papuoškite braškėmis.
Skanaus!