Šis patiekalas papuoš tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Išbandykite!
Sudėtis
Blynams:
500 ml pieno
100 g miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
druska pagal skonį
Įdarui:
200 g virtos vištienos krūtinėlės
1 svogūnas
200 g pievagrybių
grietinė pagal skonį
druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
česnakas pagal skonį
žolelės pagal skonį
Gaminimas
Kepkite blynus. Kiaušinius ir kambario temperatūros pieną išplakite maišytuvu. Sudėkite miltus, druską, supilkite aliejų ir vėl išplakite. Tada kepkite blynus keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Paruoštus blynus sudėkite į krūvelę ant lėkštės.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Pakepinkite svogūną keptuvėje, šiek tiek įpylę aliejaus. Sudėkite grybus į svogūną ir kepkite, kol skystis išgaruos.
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir rankomis suplėšykite į gabalėlius.
Grietinę sumaišykite su smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Grietinę galima pakeisti jogurtu ar majonezu. Jei norite, pridėkite susmulkintą česnaką.
Blyną sutepkite grietinės padažu. Dėkite sluoksnį grybų. Uždėkite kitą blyną. Ant jo dėkite vištienos filė. Taip sluoksniuokite visą pyragą. Paskutinis blynas yra papuošimui.
Padėkite pyragą šaldytuve kelioms valandoms, kad įsigertų.