Šis blynų pyragas gaunasi švelnus, minkštas, natūralus ir labai skanus. Šį skanėstą nėra sudėtinga pagaminti iš produktų, kuriuos beveik visada turime virtuvėje.
Kelios valandos, ir galėsite mėgautis nuostabiu desertu, kuris patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Sudėtis:
blynams:
miltai – 250 gramų;
pienas – 600 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.;
druskos – žiupsnelis;
cukrus – 1-2 šaukštai;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
sviestas arba augalinis aliejus kepimui.
kremui:
grietinė – 500 gramų;
cukrus – ½ puodelio arba pagal skonį.
papildomai:
šviežios arba sušaldytos uogos (neprivaloma);
cukraus pudra.
Gaminimas:
Giliame dubenyje kiaušinius suplakite su cukrumi ir druska.
Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite pieną ir maišytuvu tolygiai išmaišykite.
Supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Sutepkite gerai įkaitintą keptuvę sviestu arba augaliniu aliejumi ir kepkite lietinius blynus.
Kepkite, kol blynai iš abiejų pusių bus auksinės spalvos ir dėkite juos ant lėkštės. Apkarpykite nelygius blynų kraštus.
Sumaišykite grietinę su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps.
Atšaldytas uogas nusausinkite ir leiskite visiškai išdžiūti.
4 blynus atsidėkite, kad vėliau galėtume uždengti pyrago kraštus.
Tada ant kitos lėkštės dėkite pirmąjį blyną ir 1,5-2 šaukštus kremo. Didžiąją dalį uogų taip pat galite sudėti į pyrago vidų.
Sutepkite taip visus blynus, o tada likusiais 4 blynais uždenkite pyrago šonus.
Įdėkite pyragą į šaldytuvą ne trumpiau kaip 3 valandoms, geriausia laikyti per naktį.
Patiekite viršų apiberdami cukraus pudra ir uogomis.
Skanaus!