Blynelių apkepėlė su vištiena, grybais ir špinatais, troškintais grietinėlės padaže, yra paprastas, bet labai skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Blynus galite išsikepti patys arba nusipirkti tortilijų blynus iš parduotuvės.
Ingredientai:
- iškepti blynai arba tortilijų blynai – 16 vnt;
- vištiena – 500 gramų;
- pievagrybiai – 300 gramų;
- svogūnai – 1 vienetas;
- šaldyti špinatai – 150 gramų;
- grietinėlė 35% – 200 mililitrų;
- vištienos sultinys – 200 mililitrų;
- miltai – 2 valgomieji šaukštai;
- kietasis sūris – 200 gramų;
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
- augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, grybus supjaustykite griežinėliais.
- Virkite vištieną, kol suminkštės, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Šaldytus špinatus atitirpinkite, įdėkite į kiaurasamtį, nuplaukite ir nusausinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepinkite iki skaidrumo.
- Tuomet sudėkite pievagrybius ir pakepkite kartu su svogūnais, kol skystis išgaruos.
- Sumažinkite ugnies stiprumą iki mažiausio, tada į keptuvę įpilkite miltų, sumaišykite ir kepkite 30-60 sekundžių.
- Į keptuvę supilkite vištienos gabalėlius ir grietinėlę, išmaišykite ir laukite, kol grietinėlė užvirs.
- Vėliau sudėkite špinatus ir troškinkite nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
- Įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus atvėsinto įdaro ant blyno, susukite į ritinį ir dėkite į kepimo formą.
- Sudėkite pirmąjį ritinių sluoksnį (8 vnt.) ir pabarstykite tarkuoto sūrio (panaudokite maždaug 100 gramų).
- Ant viršaus uždėkite likusius 8 blynų ritinius ir apibarstykite likusiu sūriu.
- Dėkite patiekalą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol sūris paruduos.
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Skanaus! Tikimės, kad blynelių apkepėlė su vištiena jus sužavės!
Darbo eiga:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Skanių pietų!