Kartą draugė mane pavaišino neįprastu patiekalu. Jos blynai išsiskyrė ypatingu subtiliu skoniu ir aromatu. Kai pagaliau sužinojau paslaptį, paaiškėjo, kad ji į tešlą deda kietojo sūrio. Nuo tada, kai noriu paruošti greitą užkandį, dažnai gaminu sūrio blynus. Vos 15 minučių – ir gausūs pusryčiai paruošti. O jei turiu laiko, apkepu grybus su svogūnais ir suvynioju į vidų.
Taip pat labai skanu tokius blynus patiekti su raudona žuvimi ir majonezo su česnakais padažu. Arba su raudonaisiais ikrais. Bet tai, žinoma, šventiškesnis variantas. Eilinę dieną galite tiesiog kepti blynus ir valgyti juos su grietine. Mano vyras po tokio skanėsto visą dieną būna sotus ir laimingas. Taigi, nuoširdžiai rekomenduoju šį receptą visoms merginoms.
Sūrio blynai
Jums reikės:
- 1 puodelio kvietinių miltų
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio
- 3 vidutinių kiaušinių
- 2 šaukštų cukraus
- 30 ml augalinio aliejaus
- 3 šaukštelių druskos
- 250 ml pieno
Gaminimas:
Šakute išplakite kiaušinius ir supilkite į juos pieną. Tada suberkite cukrų ir druską. Supilkite kvietinius miltus ir užpilkite 30 ml augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišykite šluotele. Tešlą galite plakti mikseriu, tuomet viską padarysite greičiau.
Smulkiai sutarkuokite sūrį ir įmaišykite į tešla. Įkaitintą keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir pradėkite kepti. Kepkite kiekvieną blyną iš abiejų pusių, kol pagels.
Taip pat galite pažiūrėti žemiau pateiktą vaizdo įrašą ir pamatyti visą gaminimo procesą.
Jei norite, į blynų tešlą galite pridėti šiek tiek žalumynų. Blynai yra labai skanūs su krapais ir svogūnų laiškais. Skanaus!