Būna, kad nusipirkus žiedinio kopūsto galvą, padedame ją į šaldytuvą, o po poros mėnesių turime iškart išmesti į šiukšliadėžę. Ir viskas, nes šis produktas nėra siejamas su kuo nors ypatingu skaniu. Jei atvirai, jei vis dar nesate patenkintas žiedinių kopūstų skanėstais, tada tiesiog nesusidūrėte su sėkmingu receptu.
Auksiniai blynai yra būtent tas patiekalas, nuo kurio užsimezga šilti santykiai su šia daržove. Pagal savo išvaizdą jų negalima atskirti nuo visų mėgstamų bulvinių blynų, o kopūstų skonis kartu su kitais ingredientais pastebimai pasikeičia. Išbandykite, būsite maloniai nustebinti.
Jums reikės:
- Žiedinio kopūsto 1 kg
- Kiaušinių 2 vnt.
- Majonezo 3 šaukštų
- Kvietinių miltų 3 šaukštų
- Kepimo miltelių 0,25 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nuplaukite kopūstus, išardykite juos į mažus žiedynus, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir palikite valandai.
Suberkite daržoves į kiaurasamtį, tada perdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte vandenį. Kopūstus sumalkite maišytuvu. Gautą masę suberkite į gilų dubenį.
Gautą masę išplakite su kiaušiniais, majonezu, sijotais miltais ir kepimo milteliais. Maišykite ingredientus, kol mišinys taps vientisas.
Įdėkite blynus į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi, kepkite juos iš abiejų pusių, kol pagels.