Yra be galo daug receptų. Ir kiekvienas iš jų yra geras savaip. Pagal kai kuriuos receptus blyneliai yra nepaprastai švelnūs ir sodrūs. Kitiems svarbu, kad jie neliptų prie keptuvės. Tačiau yra vienas įrodytas receptas, pagal kurį blynai visada yra puikūs.
Beje, tešloje yra kefyro. Daugeliui tai skamba keistai, o pats gaminimo rezultatas atrodo tas pats, tačiau išvaizda ir skoniu atrodo jie neturi lygių. Šiuo receptu tikrai verta dalintis!
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 2,5 stiklinės
- Kiaušinis 1 vnt
- Cukrus 3 šaukštai
- Vanilinis cukrus 12 g
- Kepimo milteliai 1 valgomasis šaukštas
- Druska žiupsnelis
- Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštai
- Kefyras 500 ml
Gaminimas:
Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi. Į puodą supilkite kefyrą. Užvirkite, bet nevirkite.
Į kiaušinius palaipsniui supilkite virtą kefyrą. Tuo pačiu metu aktyviai maišykite masę. Dabar pasidarykite tirštą tešlą: suberkite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite blynelius po uždarytu dangčiu iki auksinės rudos spalvos.
Dėkite skanius blynus vienas ant kito tik kai jie jau atvėsę, kitaip jie nusistovės ir nebus tokie nuostabūs. Blyneliai tobulai dera su uogomis, vaisiais ar riešutais, jei norite. Skanaus!
Jokių miltų ar cukraus, fantastiško skonio blynai, kurie nepakenks jūsų figūrai!
Skanūs blynai, kuriais galėsite mėgautis bet kada, kai tik užsigeisite. Paruošimas yra labai paprastas ir jūs galite jais mėgautis nepakenkiant figūrai!
Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 2 dideli bananai
- 2/3 puodelių kokoso drožlių
- sviesto kepimui
Gaminimas:
Kiaušinius išplakime dubenyje. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute. Sumaišykite kiaušinius, bananus ir suberkite kokosą. Keptuvę sutepkite sviestu ir įkaitinkite. Šaukštu suformuokite mažesnius blynus kepkite.
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol iškeps. Patiekite su vaisiais ar medumi. Galime apibarstyti kokosų drožlėmis. Yra daugybė galimybių ir tai tiesiog priklauso nuo jūsų skonio ir vaizduotės.
Kopūstų apkepas, kuris primins jums visų mėgiamus balandėlius!
„Man patinka klausytis pasakojimų apie močiutės jaunystę, juose visada yra kažkas pamokančio ir naudingo. Ir šį kartą visai atsitiktinai tai buvo susiję su maisto gaminimu, o mano močiutė prisiminė, kad anksčiau kopūstų apkepas būdavo gaminamas vietoje balandėlių.“ , – sako Irena.
Negalėjome palikti šio recepto užmarštyje (nes tai ne tik kopūstai, bet tikras kulinarinis stebuklas), todėl dalijamės juo su savo mėgstamais skaitytojais.
KOPŪSTŲ APKEPAS SU MALTA MĖSA
Jums reikės:
- 1 kg kopūstų
- 800 g maltos mėsos
- 500 g virtų bulvių
- 3 svogūnai
- 5 kiaušiniai
- 120 ml pieno
- 200 g grietinės
- druska
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Pirmiausia pasirūpinkite kopūstais. Nuimkite viršutinius lapus, įpilkite vandens į didelį puodą, kad užvirtų, kai vanduo užvirs, nuplikykite visą kopūstą ir palaukite, kol lapai pradės atskirti. Virkite atskirtus lapus dar 2 minutes, po to galėsite juos išimti ir atvėsinti.
Nupjaukite kietas dalis nuo kopūstų lapų. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, pakepinkite, kol taps skaidrus.
Tada į svogūną įpilkite maltos mėsos ir leiskite troškinti ant silpnos ugnies.
Virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite, sudėkite į maltą mėsą, pagardinkite druską ir pipirais, įdaras paruoštas, tereikia viską išmaišyti.
Atskirame dubenyje muškite kiaušinius ir supilkite pieną.
Kopūstų lapus išdėliokite kepimo inde, kad jie visiškai uždengtų dugną, o ant viršaus paskirstykite pusę įdaro ir su pienu išplaktais kiaušiniais. Antrąjį sluoksnį padarykite ta pačia seka ir ant viršaus uždenkite kopūstų lapais.
Pačioje pabaigoje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, viską sutepkite grietine ir nusiųskite kepti 40 minučių.
Kopūstų apkepas – tai patiekalas, kurį jūs tikrai turėtumėte pabandyti! Patiekalas idealiai tinka šeimos ir draugų susitikimams, kai reikia paruošti maistą didelei kompanijai.