Man, kaip ir daugeliui žmonių, moliūgas labai ilgai nepatiko. Nė vienas iš namiškių jo nevalgė jokiu pavidalu dėl specifinio kvapo. Tačiau pastaruoju metu saulėti, švelnūs ir labai sveiki blynai tapo mėgstamiausiu patiekalu ant mūsų stalo. Aš tiesiog nežinojau, kaip paruošti šią daržovę.
MOLIŪGŲ BLYNAI
Skanūs moliūgų blynai dingsta akimirksniu! Nesvarbu, kiek gaminu, jų visada mažai. O su obuoliais jie dar skanesni. Nors yra daug receptų, bet rekomenduojame išbandyti būtent šį.
Kad blynai būtų be būdingo moliūgų kvapo, jie turi būti ruošiami iš muskatinių veislių moliūgų. Šios rūšies moliūgai praktiškai neturi kvapo, o minkštimas yra ryškiai oranžinis, švelnus, sultingas, saldaus skonio. Kartais toks moliūgas primena melioną.
Jei susidūrėte su kvapniu moliūgu, prieš gamindami, sutarkuokite jį ir 6 minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę. Jei mikrobangų krosnelės neturite, moliūgą galima apkepti arba apvirti verdančiame vandenyje. Gaminimą tęskite, kai moliūgas visiškai atvės.
Jums reikės:
- 400 g moliūgų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto miltų
- 2 šaukštų manų kruopų
- 0,5 šaukšto kefyro
- 4 šaukštelių cukraus
- 0,5 šaukštelio sodos
- žiupsnelio druskos
- kepimo aliejaus
Gaminimas:
Moliūgą sutarkuokite ir 5 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje. Praėjus 3 minutėms išmaišykite ir toliau kaitinkite.
Atvėsusį moliūgą sumaišykite su likusiais ingredientais iki vientisos masės.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant silpnos ugnies kepkite blynus iš abiejų pusių.
Patiekite su medumi arba grietine. Skanaus!
Rudens karalius – moliūgas – yra puikus kepinių ingredientas! Pabandykite paruošti pyragėlius su moliūgų, šokolado, riešutų ir cinamono įdaru. Rezultatas jums tikrai patiks.