Rudeninis įprastų bulvinių blynų variantas, paįvairinantis meniu. Receptas nėra sudėtingesnis nei klasikinis bulvinių blynų gaminimo būdas.
Ingredientai
- moliūgas – 0,4 kg,
- miltai (kvietiniai) – 4 šaukštai,
- svogūnas – 1 vnt.,
- kiaušinis – 1 vnt.,
- česnakai – 2 skiltelės,
- druska ir pipirai – pagal skonį.
Gaminimo eiga
1. Moliūgą nuvalome ir sutarkuojame stambia tarka.
2. Tada nulupkite svogūną ir česnaką. Daržovės susmulkinamos elektriniu smulkintuvu.
3. Giliame dubenyje sumaišykite: tarkuotą moliūgą, svogūnų-česnakų mišinį, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus.
4. Papildomai galite naudoti petražoles arba baziliką. Žalumynai susmulkinami ir dedami į tešlą.
5. Sumaišę ingredientus, įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Po to paskleiskite tešlą. Iš kiekvienos pusės blynai kepami 3–4 minutes.
6. Iškepusius moliūgų blynus išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Skanaus!