Blynai yra vienas mėgstamiausių Didžiosios Britanijos karalienės patiekalų, tačiau jie gaminami pagal unikalų, karališką receptą. Receptą paskelbė virėjas Seanas Asheris savo knygoje.
Tiesą sakant, tai iš tikrųjų ne blynai, o škotiški blynai. Jų tešla tirštesnė ir blynai sotesni nei įprasti. Pagrindiniai ingredientai: keturi puodeliai miltų, keturi šaukštai cukraus pudros, du puodeliai pieno, du kiaušiniai, du arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių, du šaukštai sviesto ir trys arbatiniai šaukšteliai cukraus.
Seanas Asheris pataria kepti blynus pirmiausia išplakant kiaušinius, cukrų ir pusę pieno.
Po to turite pridėti miltų ir supilti likusį pieną, o tada likusius ingredientus.
Paruošti blyneliai patiekiami su vaisių sirupu ir šviežiomis uogomis.
Prieš tai vienas iš kulinarų pasakojo, kaip Jos Didenybei ruošiamas kalėdinis pyragas su malta mėsa. Pasak jo, iš pradžių į tokius pyragus buvo dedama mėsa, o ne džiovinti vaisiai ir prieskoniai, kaip yra šiandien. Pats pyragas buvo statuso simbolis, nes tik turtingi piliečiai galėjo tai sau leisti.
Pyragas buvo ovalo formos, panašus į lovelę, kurioje miegojo kūdikėlis Jėzus. Pagal viduramžių paprotį, jei toks pyragas bus valgomas kiekvieną dieną nuo Kalėdų iki sausio 5 dienos, šeima bus laiminga visus kitus metus.