Kiekviena močiutė moka gaminti tobulus blynus. O kaip sekasi jums? Kiekvienas blynas yra kaip meno kūrinys? Ar tokį nebūtų gėda kam nors parodyti? Juk blynus mėgstame visi – jie taip gerai tinka prie arbatos, o jei dar turite šviežio medaus… Taigi, šiandien norime pakalbėti apie tobulų lietinių receptą, kuris leis kaskart džiaugtis tobulais ir reklamos vertais blynais.
Nesuplyšę blynai
Kai reikia gaminti įdarytus lietinius, visada naudoju šį receptą. Geresnio dar nesu išbandžiusi. Blyneliai lengvai paruošiami ir labai stiprūs. Idealiai tinka bet kokiam įdarui, ypač kondensuotam pienui ar uogienei. Taip pat iš jų galite pagaminti lietinius su kietuoju sūriu, žolelėmis ir grybais. Sūris išsilydys, bet tikrai niekur neištekės!
Ingredientai
- 4 valg. š. augalinio aliejus
- 4 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. miltų
- 2 valg. š. pieno
- 4 kiaušiniai
- 2 valg. š. krakmolo
- 1 valg. š. verdančio vandens
- vanilinas
- žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Šių tvirtų blynų pagrindas yra gerai išplakti kiaušiniai. Ištrinkite juos su cukrumi, įberkite šiek tiek vanilino ir šiek tiek druskos. Dabar galite įpilti pieno, sviesto ir toliau plakti.
2. Stebuklingas ingredientas, garantuojantis sklandžius blynus, kurie neplyšta, yra krakmolas. Jį reikia įpilti kartu su verdančiu vandeniu, tada viską gerai išmaišyti.
3. Miltus dedame paskutinius ir po truputį, kad mūsų idealiuose blynuose neliktų nė gumuliuko.
4. Dabar įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pradedame kepti. Paruoštus blynus galima įdaryti mėgstamu įdaru. Patariu sutarkuoti kietąjį sūrį, supjaustyti smulkiai virtus grybus ir įdėti truputį krapų. Bus skaniau nei bet kokia pica!
Kiekviena šeimininkė tikrai turi savo ypatingą ir šimtu procentų patikimą blynų gaminimo būdą. Papasakokite mūsų skaitytojams apie savo mėgstamiausią komentaruose!