Atrodytų, kad Užgavėnės jau seniai praėjo, bet aš vis tiek kiekvieną sekmadienį valgau blynus. Mano šeima kiekvieną savaitgalio rytą reikalauja mėgstamiausio skanėsto. Kartais blynai būna valgomi su grietine ar uogiene, o kartais – ir vieni. Kad visi sočiai pavalgytų, aš kepu specialius blynus iš 4 kiaušinių.
Šis receptas yra labai lengvai įsimenamas. Jame yra 4 pagrindiniai ingredientai, kurių reikia po 4 šaukštus. Juokingiausia, kad toks mažas produktų kiekis leidžia iškepti tikrai daug blynų. O svarbiausia, kad blynai iš 4 kiaušinių gaunasi labai ploni.
Jums reikės:
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kvietinių miltų 4 šaukštų
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Cukraus 3-4 šaukštų
- Krakmolo 4 šaukštų
- Pieno 500 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite sausus ingredientus. Į gilų indą suberkite druską ir cukrų. Ten pat supilkite kvietinius miltus ir krakmolą. Išmaišykite.
Į tą patį indą įmuškite 4 kiaušinius. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Aš tai darau su virtuviniu kombainu, bet galite plakti ir su šluotele.
Po truputį plakdami, į dubenį supilkite šiltą pieną ir porą šaukštų augalinio aliejaus. Turėtumėte gauti tešlą su daug oro burbuliukų.
Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite iškeptus blynus vienas ant kito, sutepdami sviestu.