Tarkime, dėl kokių nors priežasčių pienas ir kefyras jūsų namuose baigėsi, tačiau skubiai reikia kepti blynus. Nustebsite, tačiau blynai su vandeniu yra tokie pat skanūs. Jų universalus skonis ir didelis elastingumas patiks visiems be išimties!
Šiandien rekomenduojame pradėti nuo klasikinės šio nesudėtingo patiekalo versijos, būtent blynų su kiaušiniais. Mes taip pat pridėjome šviežių žolelių, kad blynai be pieno turėtų viliojantį skonį ir puošnią išvaizdą. Svarbu pažymėti, kad šiai tešlai tinka bet koks saldus ar sūrus įdaras.
Jums reikės:
- Vandens 600 ml
- Kvietinių miltų 300 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Žalumynų 3 šaukštų
- Citrinos rūgšties 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, įpilkite 500 ml vandens, druskos, cukraus, sodos ir vėl išplakite.
Ištirpinkite likusiuose 100 ml vandens citrinos rūgštį ir padėkite į šalį.
Miltus persijokite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite tolygią, vienalytę tešlą be gumulėlių. Leiskite jai pastovėti 20 minučių.
Supilkite citrinos rūgšties tirpalą ir smulkintas žoleles. Išplakite tešlą mikseriu ir kepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite kiekvieną blyną iš abiejų pusių, iškepus aptepkite sviestu ir sulankstykite.