Visa mūsų šeima mėgsta blynus, tiek saldžius, tiek bulvinius. Neseniai mano sūnus juokaudamas paklausė: „Ar galima derinti mielinius blynus ir bulvinius blynus?” Tai tikrai buvo iššūkis!
Aš padariau mielinę tešlą ir pradėjau smulkinti bulves. Sumaišiau visus ingredientus, leidau tešlai pastovėti ir pradėjau kepti mielinius bulvinius blynus. Blynai buvo paruošti per 20 minučių. Visa šeima įvertino sūnaus idėją ir rezultatą.
Jums reikės:
- Pieno 200 ml
- Mielių 20 g
- Bulvių 250 g
- Kvietinių miltų 250 g
- Cukraus 1 šaukštelio
- Druskos 2 šaukštelių
- Kiaušinių 2 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi. Atidėkite kuriam laikui.
Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite mielių mišinį. Išmaišykite tešlą ir atidėkite valandai į šiltą vietą. Per šį laiką keletą kartų viską išmaišykite pakartotinai.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulvinius mielinius blynus iš abiejų pusių, kol jie gražiai apkeps.