Kad ir kokiais desertais nusprendžiu palepinti šeimą, jie niekada neįvertins šių patiekalų aukščiau už blynus. Juk kas gali būti skaniau už blynus su varške ir razinomis, užpiltus kondensuotu pienu. Beje, kiekvieną savaitę ant stalo būna skirtingi saldūs blynai su įdaru.
Per tuos metus, kai gaminau maistą savo namų virtuvėje, aš susidariau sau visą sėkmingų blynelių priedų sąrašą. Blynai su tokiu įdaru atrodo gražiai ir patiekiami pagal jūsų skonį.
Karameliniai blyneliai su obuoliais
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 50 g sviesto
- 4 šaukštų cukraus
- 2 šaukštelių cinamono
- 0,5 šaukštelio gvazdikėlių
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 1 valgomojo šaukšto konjako
- 30 g graikinių riešutų
Gaminimas:
- Norėdami pagaminti obuolių įdarą, pirmiausia nulupkite obuolius. Išimkite šerdis ir supjaustykite minkštimą mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- Į sviestą supilkite cukrų, maltą cinamoną ir gvazdikėlius. Maišykite mentele. Kai cukrus ištirps, supilkite obuolius į keptuvę.
- Kepkite obuolius ant didelės ugnies apie 15 minučių, reguliariai maišydami mentele. Jie turėtų visiškai suminkštėti ir įgauti karamelės spalvą.
- Apkepkite smulkintus riešutus sausoje keptuvėje. Supilkite juos ant obuolių. Mišinį apibarstykite citrinos sultimis ir konjaku. Viską išmaišykite ir po poros minučių nukelkite nuo ugnies.
- Įdėkite 2 šaukštus šilto įdaro į kiekvieno blyno centrą. Susukite juos į vokus. Patiekite su vaniliniais ledais arba kremu.
Blyneliai su bananų kremu
Jums reikės:
- 4 bananų
- 4 kiaušinių
- 2 stilinių pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų razinų
- 0,5 citrinos
Gaminimas:
- Nulupkite prinokusius bananus. Norėdami sutrinti, naudokite šakutę. Pašildykite pieną. Jame ištirpinkite pusę cukraus. Leiskite mišiniui atvėsti.
- Tuo tarpu plakite kiaušinius maišytuvu, palaipsniui į juos supilkite likusį cukrų. Nenustodami plakti, supilkite pieną į maišytuvo dubenį, įpilkite bananų tyrės.
- Supilkite šią masę į stiklinį indą, įdėkite į vandens vonią. Kaitinkite, kol sutirštės. Tada šiek tiek atvėsinkite. Suberkite pusės citrinos žievelę ir išmirkytas razinas.
- Grietinėlę maišykite mentele ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių. Tada kremu užpildykite blynus. Patiekite desertą, papuoštą mėtų lapais arba rūgščiomis uogomis.
Blynai su kavos kremu
Jums reikės:
- 1 litro pieno
- 3 šaukštų tirpios kavos
- 8 trynių
- 4 šaukštų cukraus
Gaminimas:
- Pašildykite pieną, ištirpinkite jame kavą. Maišytuvu išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Palaipsniui į jį pilkite karštą pieną ir kavą.
- Mišinį perpilkite į stiklinį indą, įdėkite į vandens vonią. Maišant užvirkite visą kremą. Jis turėtų būti pakankamai tirštas. Tada atvėsinkite. Užpildykite blynelius paruoštu kremu.
Blynai su uogų džemu
Jums reikės:
- 1 stiklinės aviečių
- 1 stiklinės serbentų
- 2 obuolių
- 0,5 stiklinės graikinių riešutų
- 3 šaukštų razinų
- 0,5 stiklinės cukraus pudros
Gaminimas:
- Uogas atšildykite, supilkite į kiaurasamtį. Leiskite skysčiui nutekėti. Tuo tarpu nulupkite ir supjaustykite obuolius. Minkštimą sutarkuokite smulkia tarka.
- Sumaišykite obuolius ir uogas. Uždenkite jas cukraus pudra. Ten pridėkite riešutų ir išmirkytų razinų. Gerai išmaišykite. Suvyniokite blynus su įdaru.
Blyneliai su bananais ir datulėmis
Jums reikės:
- 5-6 bananų
- 100 g datulių
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukštelio cinamono
- 0,25 šaukštelio imbiero
- 0,25 šaukštelio gvazdikėlių
- žiupsnelio muskato
Gaminimas:
- Nulupkite prinokusius bananus. Supjaustykite žiedais, o tada sutrinkite iki košės. Pašalinkite kauliukus iš datulių. Supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais. Sumaišykite ingredientus.
- Į mišinį įpilkite prieskonių, viską apšlakstykite citrinos sultimis. Dar kartą sumaišykite ingredientus mentele. Įdarą įdėkite į blynus, pastaruosius suvyniokite į vamzdelį.
Blyneliai su aguonomis pagal mylimos močiutės receptą
Jums reikės:
- 150 g aguonų
- 200 ml pieno
- 120 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto kokoso drožlių
- 30 g pieniško šokolado
Gaminimas:
- Aguonas sumalkite kavamale. Pašildykite pieną, įpilkite vanilės ir cukraus. Pieną užvirkite. Dabar karštą pieną supilkite į maltų aguonų dubenį.
- Maišykite masę. Mišinys savo konsistencija turėtų būti panašus į manų kruopas. Į jį įpilkite šaukštą kokoso drožlių ir šiek tiek razinų pagal skonį. Pastarosios pirmiausia turi būti mirkomos.
- Jei mišinys per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno. Vėsinkite valandą. Kai masė atvės, užpildykite ja blynus.
- Siūlome patiekalą papuošti lydytu pienišku šokoladu. Norėdami tai padaryti, sulaužykite trečdalį šokolado plytelės į stiklinį indą ir padėkite į vandens vonelę.
Pamenu, prieš daugelį metų močiutė desertui patiekė blynų su aguonomis. Tuo metu man pasirodė, kad aguonos tokios subtilios, kaip putėsiai. Fantastiškas patiekalas!