Iš paprastų ingredientų paruoštas delikatesas, kurio skonis tiesiog nuostabus. Mano draugai džiaugiasi ir visada prašo manęs padaryti šį patiekalą. Džiaugiamės galėdami su jumis pasidalinti šio patiekalo receptu. Tai puikus subtilių avižinių dribsnių blynų receptas.
Yra patiekalas, tinkantis ne tik desertui, bet ir vakarienei. Tai avižiniai blynai. Jie saldūs, o juose esantis cukrus daugiausia gaunamas iš bananų. Todėl naudokite labiausiai sunokusį. Dėl dribsnių šie blynai yra sotūs, todėl puikiai tiks vakarienei. Šį receptą atradau atsitiktinai – reikėjo paruošti greitą užkandį susitikimui su draugais. Nuo šiol šiuos blynus turiu gaminti kiekvienam vakarėliui ar šeimos susibūrimui. Jie išnyksta per kelias akimirkas.
Bananas, kiaušinis, avižiniai dribsniai ir viskas?
Be jau minėtų ingredientų, jums reikės tik dar kelių iš žemiau esančio sąrašo. Sužinokite, ko jums trūksta, ir galite pradėti.
Avižiniams blynams reikės:
- 200 g avižinių dribsnių;
- 200 ml pieno;
- 1 banano;
- 1 kiaušinio;
- 7 g granuliuoto cukraus;
- 5 g kepimo miltelių;
- 5 g cinamono;
- cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite avižinius dribsnius. Supilkite pieną ir išmaišykite. Nulupkite bananą. Supjaustykite kubeliais ir tada sutrinkite bananą šakute. Į dubenį su dribsniais sudėkite sutrintą bananą. Įmuškite kiaušinį, sudėkite cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Avižų masę šaukštu uždėkite ant įkaitinto aliejaus. Suformuokite nedidelius maždaug 5 cm skersmens blynelius. Kepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Padėkite iškeptus blynus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Galiausiai apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Linkime jums gero apetito!