Blynai su obuoliais, bananais ar malta mėsa buvo ant kiekvieno stalo nors kartą gyvenime. Yra tiek daug blynų receptų, kad kiekvienas gali pasirinkti. O picos skonio blynai? Mes tokių turime! Pusryčiai, kurie maloniai nustebins jūsų artimuosius.
Tešlą paruošime kuo paprasčiau: su kefyru, pridedant žiupsnelį sodos. Pasirinkite likusius ingredientus pagal tai, ką turite šaldytuve. Galite pridėti smulkiai supjaustytų alyvuogių ar grybų, o kumpį pakeisti dešra, dešrelėmis ar rūkyta vištiena. Žalumynai taip pat turės įtakos blynų skoniui. Pasirinkite tai, kas jums labiausiai patinka: baziliką, petražoles, krapus, kalendras ar žaliuosius svogūnus.
Jums reikės:
- Kefyro 350 ml
- Kvietinių miltų 200 g
- Grietinės 2 šaukštų
- Pomidoro 1 vnt.
- Kumpio 100 g
- Žalumynų pagal skonį
- Kiaušinių 2 vnt.
- Druskos 1 žiupsnelio
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Sodos 1 žiupsnelio
- Kietojo sūrio 70 g
Gaminimas:
Sutarkuokite sūrį, supjaustykite kumpį kubeliais. Pomidorą ir žoleles taip pat smulkiai supjaustykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Įpilkite grietinės, kefyro, sodos, visų smulkintų ingredientų. Suberkite persijotus miltus, druską, pipirus, išmaišykite.
Kepkite, kol paruduos gerai įkaitintoje keptuvėje, įpilant augalinio aliejaus.
Rekomenduojama visiems picos mėgėjams ir ne tik jiems. Neturėsite laiko apsidairyti – pusryčiai bus paruošti, o vienos porcijos, patikėkite, nepakaks.