Šis receptas patiks tiems, kurie laikosi dietos ir nori iki pavasario atsikratyti kelių kilogramų, arba vengia mityboje glitimo ir laktozės. Šie blynai gaminami iš labai paprastų ingredientų, randamų kiekvienoje virtuvėje. Ir visas gaminimas užtruks ne ilgiau kaip 15 minučių.
BLYNAI BE MILTŲ
Prinokę bananai yra beveik visuose namuose. Dažnai jie būna virtę beveik koše. Iš jų galime gaminti kokteilius arba kepti tokius blynus be kvietinių miltų ir pieno. Tai puiki pusryčių idėja.
Jums reikės:
- 1 prinokusio banano
- 1 kiaušinio
- 1/4 puodelio avižinių dribsnių miltų (sumalkite namie esančius avižinius dribsnius)
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nulupkite bananą, sulaužykite dalimis ir sudėkite į patogų indą.
Šakute sutrinkite bananą iki košės. Galite naudoti maišytuvą, bet tada reikės plauti daugiau indų.
Įmuškite vieną kiaušinį ir įpilkite šaukštelį vanilės ekstrakto. Ekstraktą, beje, galima pakeisti vaniliniu cukrumi arba net visai nenaudoti.
Pridėkite avižinių miltų. Parduotuvėje galite įsigyti šių miltų, bet aš sumalu įprastus avižinius dribsnius.
Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.
Kruopščiai sumaišykite viską iki vientisos masės.
Keptuvę sutepkite alyvuogių aliejumi (arba kitu augaliniu aliejumi). Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apkeps.
Patiekite su šviežiu bananu ar kitais vaisiais, riešutais. Blynus galite užpilti medumi ar šokolado sirupu.
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus gaunama 1 porcija blynų. Jei jums reikia, pavyzdžiui, 4 porcijų, padauginkite visus maisto produktus iš 4. Tie, kurie nevengia laktozės, gali blynus kepti su sviestu, o ne su augaliniu aliejumi.
Nors blynų recepte nėra įprastų produktų, skonis nuo to nenukenčia. Avižiniai miltai yra daug sveikesni , nei įprasti, ir šiuos blynus lengva pasigaminti. Be to, jie kvepia tiesiog dieviškai.
Skanaus!