Keptos, troškintos ir stiklainiuose. Visa tai yra apie šio sezono žvaigždę, nepralenkiamas cukinijas. Todėl šiandien jūsų dėmesiui cukinijų blynai.
Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis nėra gana įprastas patiekalo pasirinkimas. Tokiems blyneliams nereikia įdaro, nes jie patys yra gana sotūs ir turi ryškų skonį. Geriausia patiekti su švelniu grietinės padažu.
Jums reikės:
- Cukinijos 250 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomasis šaukštas
- Kietojo sūrio 50 g
- Pieno 250 ml
- Kvietinių miltų 100 g
- Petražolių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gamnimas:
Nuplaukite ir sutarkuokite jaunas cukinijas tiesiai į dubenį. Tarkuotą masę šiek tiek pasūdykite, kad išsiskirtų sultys. Tada perteklinę drėgmę reikės nusausinti.
Tuo tarpu sutarkuokite sūrį. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, sumaišykite juos su šluotele. Į juos įpilkite pieno ir sviesto. Vėl viską sumaišykite iki vientisos masės.
Į pieno ir kiaušinių mišinį supilkite išspaustą cukiniją ir tarkuotą sūrį. Siųskite ten susmulkintus žalumynus. Išmaišykite ingredientus. Palaipsniui įpilkite į juos miltus.
Išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Procese gali prireikti daugiau miltų.
Keptuvę sutepkite aliejumi, įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos į keptuvę ir kepkite porą minučių iš kiekvienos pusės.