Patyrusiai šeimininkei sunku įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi vasariška daržovė turi milžinišką naudą ir tinka įvairiausiems patiekalams, nesvarbu, ar tai būtų blynai, ar salotos.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip gaminami skanūs cukinijų blynai, kurie užims tinkamą vietą ant jūsų stalo. Šiam burnoje tirpstančiam patiekalui paruošti užtenka lengvai prieinamų produktų ir šiek tiek laiko. Būtinai juos gaminkite ir pradžiuginkite visą šeimą.
Cukinijų blynai
Jums reikės:
- 7 vidutinių cukinijų
- 200-300 g sudžiūvusios duonos
- 5-6 skiltelių česnako
- 2 kiaušinių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinio aliejus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite nuo cukinijų žievelę, perpjaukite ir pašalinkite sėklas, nupjaukite kotelius.
Nuluptas cukinijas sutarkuokite ir apibarstykite druska. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Tuo tarpu maišytuve susmulkinkite duoną iki trupinių. Galite duoną smulkinti ir rankomis, tačiau tai užtruks ilgiau, o trupiniai nebus pakankamai smulkūs.
Česnaką nulupkite ir išspauskite.
Išspauskite cukinijos minkštimą, kad pašalintumėte išsiskyrusias sultis.
Į išspaustą minkštimą suberkite duonos trupinius, česnaką ir įmuškite kiaušinius. Pagardinkite pipirais ir kruopščiai išmaišykite.
Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir sudėję į gerai įkaitintą keptuvę, šiek tiek suplokite. Kepkite dideliame kiekyje aliejaus, kol pagels. Skanaus!
Kai blynai iškepa, patiekite juos su grietine. Be to, jie stebėtinai skanūs ne tik karšti, bet net ir šalti. Būtinai išbandykite šį receptą, kad visą vasarą galėtumėte mėgautis lengvu ir sočiu patiekalu.