Seniai žinoma tiesa: bulvės draugauja su sūriu! Ši šakninė daržovė paprastai dera su riebiu maistu ir gerai sugeria aliejų. Bet kažkaip anksčiau šio derinio dar nebuvau naudojusi bulviniams blynams gaminti. Bet veltui: blynai su sūriu yra daug skanesni nei paprasti.
Išorėje traškūs, viduje švelnūs, su sūrio siūlais ir žolelėmis. Skamba gerai, bet skonis yra dar geresnis. Tik pora netipiškų ingredientų, ir įprasti bulviniai blynai virsta nauju patiekalu.
Jums reikės:
- Bulvių 2 vnt.
- Kiaušinio 1 vnt.
- Svogūno 0,5 vnt.
- Kvietinių miltų 2-3 šaukštų
- Kietojo sūrio 60 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Paprikos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 50 ml
Gaminimas:
Paruoškite ingredientus: sūrį sutarkuokite smulkia tarka, nulupkite svogūnus, nulupkite bulves ir jas nuplaukite.
Sutarkuokite bulves ir į jas suberkite smulkintus svogūnus.
Įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį ir išmaišykite mišinį.
Tada sumaišykite mišinį su miltais ir žalumynais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol pagels. Skanaus!