Vaikai labai mėgsta konservuotus kukurūzus. Bet dažniausiai kukurūzus sugalvojame dėti tik į įvairias salotas ir mišraines. Taigi, šįkart jums siūlome naują idėją – išsikepti skanių blynų su konservuotais kukurūzais. Neužtruksite ilgiau nei 10 min., o blynai patiks visai šeimai! Labai rekomenduojame išbandyti šį receptą ir patiems įsitikinti jo paprastumu ir skanumu.
Ingredientai:
- Didelė skardinė konservuotų kukurūzų (apie 400 g)
- 120 g kvietinių miltų
- druska (pagal skonį)
- 1 kiaušinis
- juodieji pipirai (pagal skonį)
- aliejus kepimui
Gaminimo eiga:
1.Norėdami pagaminti didelę kukurūzų blynų porciją, sunaudosite visą konservų skardinę. Ir kukurūzus, ir skystį.
2.Kukurūzus nukoškite. Į skystį įmuškite kiaušinį, sumaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Nepersistenkite.
3.Kiaušinio plakinį užpilkite kukurūzais. Išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl sumaišykite. Blynų tešla turi būti minkšta.
4.Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Su šaukštu dėkite norimo dydžio blynus į keptuvę.
5.Kepkite blynus po porą minučių iš kiekvienos pusės. Jie turėtų tapti auksiniai. Iškepusius blynus galite nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, kad šie nebūtų per riebūs.
Šiuos paprastus kukurūzų blynus patiekite tik šiek tiek atvėsintus su grietine. Patiekalas yra sultingas ir saldus, todėl vaikams jis labai patinka. Tačiau juo tikrai džiaugsis ir suaugę šeimos nariai! Išbandykite!